Inspectie doet onderzoek op Haga Lyceum

algemeen
0
14 mrt 15:35
Medewerkers van de Onderwijsinspectie doen donderdag onderzoek op het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.
De Onderwijsinspectie wilde vorige week al langskomen voor nader onderzoek, maar door de houding van de schoolleiding was het werk volgens de NCTV toen niet mogelijk.  Bestuursvoorzitter Söner Atasoy van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waar het lyceum onder valt, zei toen dat er voor deze week afspraken stonden.

De inspectie deed in oktober vorig jaar ook onderzoek op de middelbare school in Nieuw-West, waar een conceptrapport uit voortkwam. Daarin kreeg de school een positieve beoordeling. "Het bestuur en de school hebben in korte tijd veel voor elkaar gekregen'', staat erin te lezen. "Alle betrokkenen verdienen daarvoor een compliment.''

Onderzoek

Voor Atasoy kwam het dan ook als een complete verrassing dat het voor eind januari geplande definitieve rapport er niet kwam. "We kregen op 30 januari een telefoontje van de inspectie dat er zeer recent zeer ernstige signalen waren binnengekomen en dat ze het rapport niet kon vaststellen.'' De bestuurder dacht direct aan een klokkenluider, maar zegt dat hij ondanks herhaaldelijke verzoeken om meer informatie niet meer te horen kreeg.

Uiteindelijk wilde hij via een kort geding realiseren dat het reeds gedane inspectieonderzoek werd afgesloten en er een apart onderzoek zou komen naar de ontvangen signalen. Het bericht dat daarop volgde van de NCTV, gebaseerd op informatie van de AIVD, kwam als "donderslag bij heldere hemel''. Atasoy ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.
© ANP 2019
amsterdam
corneliushagalyceum
inspectie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
can2019
ongeluk
donald trump
terrorisme
frankrijk
caf
saoedi-arabie
europa
iran
ov
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech