Frankrijk voert bewaking op bij moskeeën na aanslagen Christchurch

algemeen
690
15 mrt 11:20
De Franse autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen bij religieuze locaties opgevoerd na de dodelijke aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland waarbij 49 doden vielen.
Dat zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner vrijdag. Frankrijk herbergt de grootste moslimminderheid in West-Europa.

"Rond religieuze locaties worden meer patrouilles gehouden', zei Castaner op Twitter. De Franse president Emmanuel Macron veroordeelde de terreuraanslagen in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch als "gruwelijke misdaden". Frankrijk verzet zich tegen alle vormen van extremisme en werkt samen met zijn partners tegen terrorisme in de wereld, zei Macron vrijdag.


London
Ook in het hele Verenigd Koninkrijk worden moskeeën tijdens het vrijdaggebed extra goed in de gaten gehouden. De Londense burgemeester Khan heeft de moslimgemeenschap in zijn stad verzekerd dat de politie zichtbaar aanwezig zal zijn.


Amsterdam
Op verschillende plekken in Nederland worden veiligheidsmaatregelen genomen bij moskeeën in reactie op de terroristische aanslag op twee islamitische gebedshuizen in Nieuw-Zeeland. De vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, nemen naar eigen zeggen zichtbare en onzichtbare maatregelen.

In Amsterdam werd begin dit jaar al besloten om islamitische instellingen te beveiligen, omdat er sprake is van een verhoogde dreiging en de kans op een aanslag reëel wordt geacht.
© ANP 2019
frankrijk
nieuw-zeeland
aanslag
terreur
christophe castaner
christchurch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
can2019
ongeluk
donald trump
terrorisme
frankrijk
caf
saoedi-arabie
europa
iran
ov
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech