Luchtaanval van Israël op de Gazastrook

algemeen
0
15 mrt '19
Het Israëlische leger heeft bevestigd dat het een aanval heeft uitgevoerd op circa 100 'terroristische doelen' in de Gazastrook

Israël lanceerde luchtaanvallen op Gaza, uren nadat twee raketten werden afgevuurd in de buurt van Tel Aviv, waardoor de vrees ontstond voor een grotere escalatie van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Bij de actie richtte het Israëlische leger zich op circa 100 "militaire doelen van Hamas". in de zuidelijke stad Khan Younis in Gaza, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Gaza-stad.

Palestijnse getuigen in Gaza-stad meldden dat ze Israëlische vliegtuigen hadden gezien en later explosies hadden gehoord. Ook waren in de verte rookpluimen te zien. Lokale Palestijnse agentschappen meldden dat een vrouw en haar man beiden gewond waren geraakt in de zuidelijke stad Rafah, maar gaven geen verdere details.

Palestijnse media zeiden dat een marinebasis van Hamas, dat ontkent verantwoordelijk te zijn voor de raketaanval op Tel Aviv, het doelwit was en dat twee gebouwen zijn beschadigd. Israël houdt de leiders van Hamas in Gaza verantwoordelijk voor elke aanval vanuit het gebied. 

Gaza: Openlucht gevangenis  De spanningen zijn het afgelopen jaar hoog geweest langs de grens tussen Israël en Gaza, sinds de Palestijnen protesteerden tegen de omheining van Israël ten westen van de Gazastrook. De reactie van het Israëlische leger is vaak dodelijk geweest, met ongeveer 200 Palestijnen gedood tijdens de demonstraties.

Bij andere "incidenten", zijn ongeveer 60 meer Palestijnen omgekomen. Twee Israëlische soldaten zijn gedood door Palestijns vuur.

© ANP 2019
israel
gazastrook
tel aviv
hamas
khan younis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi