Christchurch: Australische senator legt schuld bij moslims

algemeen
66
15 mrt 15:24
Fraser Anning, de Wilders "down-under" zeg maar, zei dat de aanslagen niet te wijten zijn aan het nationalisme, maar aan het migratiebeleid van Nieuw-Zeeland.
De extreem-rechtse Australische parlementslid wordt bekritiseerd vanwege zijn walgelijke bewering dat moslimmigranten in buurland Nieuw-Zeeland de oorzaak waren van de terroristische aanslagen op moskeeën in Christchurch.


"Hoewel dit soort gewelddadigheden nooit kunnen worden gerechtvaardigd, benadrukt het de groeiende angst binnen onze gemeenschap, zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland, door de toenemende aanwezigheid van moslims."

"Zoals altijd zullen linkse politici en de media haasten om te beweren dat de oorzaken van de schietpartijen van tegenwoordig liggen bij wapenwetten of bij mensen die nationalistische opvattingen hebben, maar dit is allemaal clichématige onzin."

"De echte oorzaak van bloedvergieten in de straten van Nieuw Zeeland vandaag is het immigratieprogramma dat moslimfanaten in de eerste plaats naar Nieuw-Zeeland heeft laten migreren."

Scott Morrison
De premier van Australië, Scott Morrison, veroordeelde onmiddellijk de opmerkingen.

"De opmerkingen van senator Fraser Anning die de moorddadige aanvallen door een gewelddadige, rechtse, extremistische terrorist in Nieuw-Zeeland op immigratie de schuld geeft, zijn walgelijk," zei de heer Morrison.

"Die opvattingen horen niet thuis in Australië, laat staan ​​in het Australische parlement."

One Nation: White Australia
Anning kreeg slechts 19 rechtstreekse stemmen tijdens de laatste algemene verkiezingen als kandidaat voor de anti-migrantenpartij One Nation, maar werd senator nadat een collega-parlementslid van de partij het Parlement moest verlaten.

De heer Fraser verliet One Nation en sloot zich vervolgens aan bij een aparte rechtse partij voordat hij onafhankelijk werd. 

Hij heeft Australië opgeroepen terug te keren naar zijn beleid van White Australia, dat niet-Europese migranten vanaf 1901 beperkte en in de vroege jaren zeventig formeel werd afgeschaft.

© MAROKKO.NL 2019
fraser anning
white australia
one nation
christchurch
scott morrison
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
politie
palestina
moskee
duitsland
vn
vondeling
om
israel
iran
frankrijk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso