Foto genomen in de souk van Marrakech wint prestigieuze prijs

marokko
0
15 mrt '19
De National Geographic Traveler-site organiseerde een reisfotografiewedstrijd in Groot-Brittannië, waarbij een foto genomen in Marrakech in de categorie 'People' won.

Onder de duizenden foto's die werden ontvangen in de 'National Geographic Traveler Photo Contest 2019'  was één van de inzendingen genomen in Marrakech. De foto werd genomen door Justin Cliffe en won de 1e prijs in de categorie "People".

De prijswinnende foto werd gemaakt in de souk van Marrakech en toont een ambachtsman die wol verft, in een quasi-apocalyptische atmosfeer, zoals beschreven door de auteur van de foto. Justin Cliffe zei: "Een van de eigenaren van een stoffenwinkel in Marrakech toonde ons deze bijna apocalyptische scène van een arbeider die wol verft - het was vies, heet en een doordringende geur vulde de lucht."

Juryvoorzitter Ben Rowe zei over de foto: "Het leven in de hitte en het vuil, een dagelijkse werkplek voor iemand. De gloed rond de eenzame figuur, een lichtstraal in het midden van het vuil."

Deze prestigieuze jaarlijkse wedstrijd, gelanceerd in 2011, heeft als doel het beste Britse talent te vinden in reisfotografie. Er zijn vijf verschillende categorieën die unieke foto's laten zien die anderen zouden kunnen inspireren.

© Redactie 2019
marokko
marrakech
souk
reisfoto
nationalgeographic
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?