OM bekijkt na klachten column over Urk

algemeen
2
16 mrt '19
Het Openbaar Ministerie gaat bekijken of een column over Urk die is uitgesproken op NPO Radio 1 strafbaar is.

Dat meldt het OM op Twitter. Er waren enkele klachten over binnengekomen. Volgens een woordvoerster ligt de prioriteit evenwel bij het bewaren van de rust en orde op Urk.

De column van schrijver en columnist Elfie Tromp was te horen in de rubriek De Druktemaker in het programma De Nieuws BV. Tromp zei onder meer: "Welkom in Urk, waar de kleingeestigheid hand in hand gaat met de inteelt en ja, dat mag ik zeggen, want het is zo. Het dorp heeft zelfs zijn eigen afwijking; de ziekte van Buchem. Dat is een erfelijke ziekte die enkel en alleen in Urk voorkomt. Inteelt, je wordt er nooit slimmer van. Wel racistischer, zo blijkt."

Burgemeester Pieter van Maaren meldde via Twitter dat hij de column kwetsend vindt. Hij liet weten dat hij contact heeft opgenomen met het OM.

Op Urk liep maandagavond een ruzie bij een snackbar uit op een massale lynchpartij waarbij zo'n tientallen lafaards het opnamen tegen een Marokkaans gezin aan de Noorderpalen. Een aantal van hen drongen het huis binnen en raakten in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw gewond.

© ANP/Redactie 2019
openbaar ministerie
urk
twitter
npo radio 1
vechtpartij
elfie tromp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi