Vredesmanifestatie als antwoord op aanslagen

algemeen
0
16 mrt 13:53
Dertien organisaties houden zondagmiddag een vredesmanifestatie op de Dam in Amsterdam.
 Aanleiding zijn de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij een rechts-extremistische schutter vrijdag 49 mensen doodschoot en tientallen verwondde.

Doel van de bijeenkomst is het tonen van solidariteit met slachtoffers en nabestaanden en "een krachtig signaal afgeven vóór vrede en tégen terreur", aldus de initiatiefnemers. "Moslim, jood, christen of andersgezinden: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons vrijdagochtend vanuit Nieuw-Zeeland hebben bereikt."

Er zijn verscheidene sprekers, onder wie de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, opperrabbijn Binyomin Jacobs en imam Azzedine Karrat. De slachtoffers worden herdacht met een minuut stilte. Belangstellenden wordt gevraagd witte bloemen mee te nemen.

De manifestatie wordt georganiseerd door religieuze, levensbeschouwelijke en maatschappelijke instanties als het Humanistisch Verbond, de Raad van Kerken in Nederland, het Centraal Joods Overleg, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en vredesbeweging PAX.
© ANP 2019
amsterdam
nieuw-zeeland
azzedine karrat
terreur
humanistisch verbond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
nieuw-zeeland
slachtoffers
politie
afrika cup
christchurch
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh