Militaire oefening 'African Lion 2019' begint eind maart

marokko
0
16 mrt '19
'African Lion' is een jaarlijkse gezamenlijke militaire oefening tussen de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en het Amerikaanse leger.

De zestiende editie van 'African Lion' begint eind maart en zal plaatsvinden in de regio Agadir en Tan-Tan. De levering van de apparatuur is in februari al begonnen. De apparatuur is inmiddels in Tanger aangekomen en zal van daaruit naar het zuiden van Marokko worden vervoerd.

Bij de gezamenlijke militaire oefening 'African Lion' nemen verschillende landen uit Afrika, Europa en Noord-Amerika deel. Vorig jaar namen 15 landen deel aan 'African Lion 2018': Duitsland, Canada, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Burkina Faso, Tsjaad, Egypte, Mali, Mauritanië, Senegal, Tunesië, de Verenigde Staten en Marokko. Voor de 2019-editie is al bekend gemaakt dat, naast Marokko en de Verenigde Staten, in elk geval ook Spanje, Groot-Brittannië, Tunesië en Canada mee doen. 

'African Lion' is een jaarlijks geplande bilaterale Marokkaanse en Amerikaanse gesponsorde militaire oefening om de interoperabiliteit en het wederzijds begrip van elke natie's tactieken, technieken en procedures te verbeteren. Daarnaast heeft het als doel om de militaire samenwerking tussen de deelnemende landen te versterken om te reageren op potentiële crises die in de regio of zelfs daarbuiten kunnen ontstaan.

De oefening omvat verschillende soorten training, waaronder een commando-oefening van een gecombineerde taskforce, in combinatie met lucht- en veldtraining en humanitaire hulp aan burgers.

© Redactie 2019
marokko
africanlion
2019
agadir
tantan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi