Aanslagen Christchurch: Koning Mohammed VI veroordeelt 'racistische terroristische aanslagen'

buitenland
0
16 mrt 19:00
Koning Mohammed VI veroordeelde gisteren de verachtelijke terroristische aanslagen die vrijdag op twee moskeeën werden uitgevoerd in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waardoor verschillende onschuldige slachtoffers vielen.
In een boodschap van medeleven en compassie aan Patsy Reddy, gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland, drukte de Koning in zijn naam en die van het Marokkaanse volk de krachtige veroordeling uit over deze "racistische en terroristische aanslagen, gericht op gelovigen, in schending van de universele menselijke waarden van coëxistentie, verdraagzaamheid en broederschap".

De Koning geeft in het bericht aan dat hij met diepe droefheid het nieuws had vernomen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De Koning bracht zijn condoleances en oprechte gevoelens van medeleven over aan Patsy Reddy, en via haar aan alle nabestaanden van de overleden slachtoffers. Hij smeekte de Allerhoogste om de slachtoffers met Zijn heilige genade te omringen en hen te verwelkomen in zijn uitgestrekte paradijs en geduld en troost te bieden voor hun geliefden en een snel herstel voor de gewonden.

Bij de terroristische aanslagen in Christchurch kwamen in totaal 49 mensen om het leven. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maakte vanochtend bekend dat nog elf van de 39 gewonden in het ziekenhuis in kritieke toestand verkeerden.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn geen Marokkaanse onderdanen, zei de ambassadeur van Marokko in Australië en Nieuw-Zeeland, Karim Medrek. "Volgens de informatie die we op dit moment hebben verzameld, zijn er geen slachtoffers onder onze onderdanen gemeld", zei de ambassadeur gisteren in een verklaring.
© Redactie 2019
marokko
mohammed vi
terroristische
aanslagen
moskeeen
christchurch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech