Terroristische aanslagen Christchurch: Marokkaanse overlevende vertelt zijn verhaal

buitenland
0
17 mrt 10:04
Een jonge Marokkaanse student was ooggetuige van één van de terroristische aanslagen in Christchurch.
"Toen ik aankwam bij Masjid Al-Nour en terwijl ik mijn auto probeerde te parkeren, hoorde ik verschillende schoten en zag ik een menigte mensen rondrennen", zei de Marokkaanse student Moussa Bouray tegen het Marokkaanse persbureau MAP, een paar uur na de vreselijke aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

"Ik had zojuist mijn vrouw voor de moskee afgezet om een parkeerplek op de parkeerplaats te vinden. Zij werd meer dan een uur beschermd in een gebouw in de buurt van de moskee", zei Bouray, die nog steeds in shock was.

"Geschreeuw en gegil overal, het was echt een nachtmerrie", zei de jonge student, die in september 2017 naar Christchurch verhuisde.

"Na een tijdje konden we de politie te zien aankomen met hun schilden", zei hij, eraan toevoegend dat ze zich in de buurt van de moskee verspreidden om de schutter, die later als een Australische extremist werd geïdentificeerd, te pakken te krijgen.

Bij de terroristische aanslagen in Christchurch kwamen in totaal 49 mensen om het leven. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maakte vanochtend bekend dat nog elf van de 39 gewonden in het ziekenhuis in kritieke toestand verkeerden.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn geen Marokkaanse onderdanen, zei de ambassadeur van Marokko in Australië en Nieuw-Zeeland, Karim Medrek. "Volgens de informatie die we op dit moment hebben verzameld, zijn er geen slachtoffers onder onze onderdanen gemeld", zei de ambassadeur gisteren in een verklaring.
© Redactie 2019
marokkaanse
overlevende
christchurch
terroristische
aanslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech