Ziyech zwaait vroegtijdig af tegen AZ Alkmaar, vermeende kuitblessure (video)

marokko
0
17 mrt '19
Een uitval die duidelijk zijn weerslag had op het spel van de Amsterdammers. De ploeg die eerder nog Real Madrid (red. 1-4) en PEC Zwolle (red. 2-1) aan de kant schoof, daar was vanmiddag in het AFAS Stadion weinig meer van terug te zien.

Zonder Hakim Ziyech zag trainer Erik ten Hag zijn elftal duidelijk in verval raken. Het was het AZ Alkmaar van collega-international Oussama Idrissi wat de dienst uitmaakte in eigen huis. Waar het keurkorps van coach John van den Brom genoeg uitgesproken kansen had, bleef de schade voor Ajax beperkt tot 1-0. Het gat met directe titelconcurrent PSV bedraagt nu vijf punten, de eerstvolgende competitieronde nemen Ziyech en co. het in eigen huis op tegen koploper PSV. 

Nog onduidelijk of optredens met #TeamMarokko in gevaar komen
Naar verluidt - zo onderschrijft zijn eindverantwoordelijke - heeft de 25-jarige international het aan zijn kuit. Nog voordat er afgetrapt werd was het onzeker of de middenvelder ingezet kon worden. Die prognose bleek uiteindelijk waar, na nog geen 25 minuten moest Ziyech het veld ruimen. Later zal blijken hoe lang zijn hersteltijd bedraagt en of het überhaupt langere afwezigheid als gevolg heeft. Tot die tijd blijft het dus onzeker of bondscoach Hervé Renard kan beschikken over de Ajacied, #TeamMarokko neemt het namelijk tegen het einde van deze kalendermaand op tegen respectievelijk Malawi (Afrika Cup 2019 kwal.) en Argentinië (vriendschappelijk). 

Photocredit: @FOXSportsnl (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
hakim ziyech
eredivisie
ajax
az alkmaar
eredivisie
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?