Nogmaals bevestigd, géén Marokkaanse slachtoffers bij terroristische aanslagen in Christchurch

buitenland
15
17 mrt '19
Er zijn geen Marokkaanse staatsburgers onder de dodelijke slachtoffers van de terroristische aanslagen op twee moskeeën tijdens het vrijdaggebed in Christchurch.

"We zijn naar verschillende ziekenhuizen in de stad Christchurch gegaan, waar we ontdekten dat geen enkele Marokkaanse staatsburger tot de slachtoffers van deze terroristische aanslagen behoorde", zei de ambassadeur van Marokko in Australië, Karim Medrek, in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Onmiddellijk na de terroristische aanslagen in Christchurch, richtte de ambassade een crisiseenheid op en kwam in contact met leden van de Marokkaanse gemeenschap die in de stad wonen. Die zeiden dat ze veilig waren na de terroristische aanslagen waarbij 50 mensen werden gedood, voegde Medrek eraan toe.

De Marokkaanse ambassade, die een afgevaardigde naar Christchurch stuurde, onderhoudt ook voortdurend contact met de autoriteiten van Nieuw-Zeeland om de situatie te monitoren van Marokkaanse onderdanen die in de stad wonen, zei de ambassadeur.

Bij deze gelegenheid wilde Medrek zijn oprechte dank betuigen aan de Marokkaanse gemeenschap die in Nieuw-Zeeland woont, die volledig heeft meegewerkt met de crisiseenheid en heeft gereageerd op de instructies om voorzichtig te zijn.

De ambassade wees ook de Marokkanen die in Christchurch wonen op het volgen van de de instructies van de autoriteiten en noodhulpdiensten van Nieuw-Zeeland, eraan herinnerend dat zij voor de Marokkaanse gemeenschap gevestigd in Nieuw-Zeeland het telefoonnummer +61404758804 ter beschikking hebben gesteld voor alle vragen en om hen te ondersteunen.

© Redactie 2019
marokkanen
christchurch
terroristische
aanslagen
moskeeen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi