Bourita: 'Marokko bemoeit zich niet met recente ontwikkelingen in Algerije'

marokko
0
18 mrt '19
De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken geeft aan dat Marokko zich niet bemoeit met de recente ontwikkelingen in buurland Algerije.

Marokko heeft zich sinds het begin van de betogingen onthouden van commentaar met betrekking tot de kandidatuur voor een vijfde ambtstermijn van predident Bouteflika, 82 jaar oud en verzwakt door de gevolgen van een beroerte.

De demonstraties gingen door na de beslissing van Bouteflika, die sinds 1999 aan de macht is, om de presidentsverkiezingen voor onbepaalde tijd uit te stellen en daarmee zijn eigen termijn dus te verlengen.

"Het Marokkaanse Koninkrijk heeft besloten zich niet te bemoeien met de recente ontwikkelingen in Algerije en onthoudt zich van commentaar daarop", zei Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, zaterdag in een verklaring aan AFP.

"Marokko hoeft zich niet te bemoeien met de interne ontwikkelingen in Algerije, noch commentaar te geven," voegde hij eraan toe.

De relaties tussen de Marokko en Algerije zijn al tientallen jaren gespannen door de Sahara kwestie, waarvoor een tweede rondetafelgesprek staat gepland voor 21 en 22 maart in Zwitserland. De grens tussen de twee landen is sinds 1994 gesloten.

© Redactie 2019
marokko
algerije
bemoeienis
ontwikkelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?