Vermoedelijke schutter Utrecht opgepakt

algemeen
287
18 mrt 18:32
De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht is opgepakt.
Dat lieten politie, justitie en de gemeente weten. Bij het sluiten van een persconferentie werd bekend dat de man was opgepakt.

Naar Gokmen T. (37) werd gezocht. Het is niet bekend waar en hoe hij is opgepakt. Ook het motief is nog niet bekend. De autoriteiten houden rekening met terrorisme, maar ook een privésituatie wordt niet uitgesloten.

Gokman vervolgd voor verkrachting
Hij wordt verdacht van een verkrachting in de nacht van 10 op 11 juli 2017. Begin deze maand, op 4 maart, was hierover een zogeheten niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Utrecht. Hij zat tot die tijd in voorarrest, blijkt uit rechtbankgegevens.

De advocaat van de verdachte, Mireille Veldman, wilde maandag geen enkel commentaar geven. Het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtbank zijn niet bereikbaar.

De NOS meldt dat Tanis ook nog andere zaken op zijn kerfstok heeft, zoals een poging doodslag in 2013, een inbraak in een vrachtwagen in 2012 en een winkeldiefstal in 2014. Ook zou hij in dat jaar zijn opgepakt omdat hij dronken achter het stuur zat.

Dreigingsniveau Utrecht terug naar 4
Het dreigingsniveau in de provincie Utrecht is terug op 4, het niveau van voor de aanslag. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Vanwege de aanhouding van de vermoedelijke schutter wordt het niveau verlaagd vanaf 5, het hoogst mogelijke niveau. In de rest van Nederland gold al langer niveau 4.

Busvervoer weer opgestart in provincie Utrecht
Vervoersmaatschappij Keolis start per direct de dienstregeling van de bussen weer op in de provincie Utrecht. Van de autoriteiten is er toestemming om dat te doen, meldt Keolis.

Het bedrijf waarschuwt wel dat het busvervoer in de hele provincie nog onregelmatig is. "We adviseren u alternatief vervoer te regelen. We verwachten vanaf morgen weer een normale dienstregeling te rijden."
© ANP 2019
utrecht
schietpartij
politie
justitie
dodelijke schietpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech