Italië: Voormalig parlementslid Souad Sbaï beschuldigt Marokko ervan achter de dood van Imane Fadil te zitten

buitenland
2
19 mrt 20:03
Een nieuwe twist in de Imane Fadil-affaire.
Souad Sbaï, voormalig Italiaans parlementslid van Marokkaanse afkomst, beschuldigt Marokko ervan verantwoordelijk te zijn voor de dood van het model Imane Fadil. In een interview met de krant Repubblica sprak Souad Sbaï over een Marokkaanse connectie in verband met de dood van Imane Fadil.  Sbaï zei dat de 34-jarige Fadil "zoveel wist."

"Zij heeft waarschijnlijk besloten een stap terug te doen. En ze hebben haar vermoord. Ik weet dat ze, net als zoveel andere mooie meisjes, vaak onze ambassade bezocht. Het is daar, rond de hoge diplomatie, waar ze moeten gaan zoeken ", aldus Sbaï.

Na de publicatie van dit interview diende de Marokkaanse ambassade in Italië een klacht in tegen Souad Sbaï, waarbij de ambassade zich in een verklaring uitsprak tegen "de serieuze beschuldigingen tegen het Koninkrijk Marokko en haar instellingen, in het bijzonder diplomatiek, met betrekking tot de dood van Imane Fadil".

Fadil overleed op 1 maart in een ziekenhuis in Milaan. Daar was ze een maand eerder opgenomen met ernstige buikpijn. De vrouw vertelde vrienden en haar advocaat destijds dat ze was vergiftigd. Zaterdag is bekend geworden dat het openbaar ministerie in Milaan een vooronderzoek is begonnen naar haar dood. Volgens persbureau Ansa is dat omdat er"symptomen van vergiftiging” zijn geweest. Italiaanse media speculeren over vergiftiging met een radio-actieve stof. Hoofdaanklager Francesco Greco bevestigde maandag tijdens een persconferentie "sterke aanwezigheid van cadmium, antimoon, chroom en molybdeen ver boven de norm" in het lichaam van Imane Fadil.

Het model getuigde in 2012 in de rechtszaak tegen Berlusconi. Ze deed destijds een boekje open over wat zich afspeelde op zijn feesten. Fadil vertelde onder meer hoe danseressen verkleed als nonnen uit de kleren gingen. Berlusconi werd er destijds van verdacht dat hij een minderjarige prostituee had betaald voor seks.

Italiaanse media berichten dat Fadil een boek aan het schrijven was over haar ervaringen. Magistraten zouden na haar dood de hand hebben gelegd op de tekst.
© Redactie 2019
marokko
italie
imanefadil
dood
beschuldiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech