Marokko arresteert Italiaan die ervan verdacht wordt leider te zijn van Camorra

buitenland
0
19 mrt 22:00
Volgens DGSN wordt de verdachte beschuldigd van moord en zou hij verbonden zijn met een van de grootste maffia organisaties van Italië.
De Marokkaanse politie arresteerde maandag 18 maart een Italiaanse staatsburger die ervan wordt verdacht een leider te zijn in het Italiaanse criminele netwerk Camorra. Camorra is een van de oudste en grootste criminele syndicaten van Italië met een actieve internationale aanwezigheid.

De politie arresteerde de 44-jarige man in de regio Ourika, 30 kilometer van Marrakech. Ze handelden in reactie op een zogenaamd rood alarm die op 7 januari door Interpol op verzoek van de Italiaanse autoriteiten werd uitgevaardigd.

Interpol gaf het alarm af vanwege de vermeende betrokkenheid van de verdachte bij moord met voorbedachte rade en het bezit van niet-geautoriseerde vuurwapens, zei het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring.

Volgens DGSN is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen ter voorbereiding op uitlevering. Marokko heeft Italië al op de hoogte gebracht van de aanhouding.

De aanhouding maakt deel uit van de toegenomen bilaterale samenwerking op veiligheidsgebied tussen Marokko en Italië. Het dient ook als een voorbeeld van de versterking van zoekmechanismen voor personen die door internationale arrestatiebevelen worden gezocht.
© Redactie 2019
marokko italiaan
camorra
dgsn
interpol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech