Sahara: Marokko handhaaft dezelfde delegatie voor tweede rondetafelgesprek in Genève

marokko
0
20 mrt '19
Marokko zal tijdens het tweede rondetafelgesprek op 21 en 22 maart worden vertegenwoordigd door dezelfde delegatie.

De president van de regio Dakhla Oued Eddahab, Yenja El Khattat vertelde aan diverse media dat hij op 21 en 22 maart naar Zwitserland zal reizen om deel te nemen aan het tweede rondetafelgesprek, georganiseerd door de persoonlijke gezant van de secretaris-generaal van de VN, Horst Köhler. Volgens El Khattat zal Marokko dezelfde delegatie behouden en zal het geen wijzigingen aanbrengen.

De Marokkaanse delegatie wordt voorgezeten door de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, en verder bestaan uit Omar Hilal, de permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de VN, Hamdi Ould Errechid, president van de regio Laayoun Saqia Lhamra, Yenja El Khattat en Fatema El Adli, lid van de Regionale Raad van Smara.

Het eerste rondetafelgesprek afgelopen december werd door alle partijen (Marokko, Algerije, Polisario en Mauritanië), de Verenigde Naties en de Veiligheidsraad als bemoedigend aangemerkt. Sommigen noemden zelfs een hervatting van de dialoog "zeer positief". Het mandaat van de  Minurso-missie, die sinds 1991 een wapenstilstand in deze regio garandeert, loopt in april af.

© Redactie 2019
marokko
sahara
delegatie
rondetafelgesprek
geneve
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?