'Lekjaa dient bij CAF klacht in na niet-speelgerechtigde DR Congo U23-international'

marokko
1
21 mrt '19
In en tegen DR Congo liep de beloftenploeg van Mark Wotte een 'verdiende' 2-0 nederlaag op (kwalificatiereeks Afrika Cup U23, tweede ronde), maar nu blijkt dus dat de opponent dat met een speler deed die nooit speelgerechtigd had mogen zijn.

Met de return van aankomende zondag in het vooruitzicht zal #JongMarokko er alles aan moeten doen om uit dit tweeluik als winnaar uit de bus te komen. Gistermiddag liep men dus die vernietigende 2-0 nederlaag op in Kinshasa, de beide treffers van de thuisploeg werden verzorgd door Jackson Muleka (TP Mazembe, DR Congo). Diens club-teamgenoot, Arsène Zola, had nooit opgesteld mogen worden. Zowel op het wedstrijdformulier als op de website van zijn werkgever is af te lezen dat de betreffende international op 23 februari 1996 geboren is en dus al 23-jarige leeftijd heeft bereikt. Voor dit eindtoernooi, tevens de kwalificatiereeks, zijn landen verplicht enkel spelers op te stellen in 1997 of later zijn geboren. 

Volgens de laatste berichtgeving heeft bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa inmiddels zijn beklag gedaan bij de Afrikaanse voetbalbond CAF. Tot het moment dat die voetbalautoriteit uitsluitsel geeft, blijft het onduidelijk wat er met deze uitslag van de heenfase gedaan wordt. 

Hieronder nog maar eens de twee treffers van de opponent van Mark Wotte's #JongMarokko:

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fouzi lekjaa
caf
afrika cup
u23
mark wotte
dr congo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?