Vier moskeeën in Birmingham aangevallen met hamer

buitenland
1
21 mrt '19
Agenten van de afdeling terrorismebestrijding onderzoeken het motief voor het vernielen van de vier moskeeën, waarvan wordt aangenomen dat ze verbonden zijn.

De politie reageerde op berichten over een man die met een hamer ramen insloeg in een moskee op Birchfield Road om 2:32 uur, maar toen ze ter plekke aankwamen, ontdekten ze dat de aanval al wat eerder had plaatsgevonden, bericht SkyNews.

Ongeveer 42 minuten later werd de politie gewaarschuwd voor een soortgelijke aanval op een moskee in Slade Road, Erdington. Patrouilles werden door de stad opgevoerd en agenten ontdekten verdere schade aan twee andere moskeeën.

Het motief blijft volgens de politie nog onbekend, maar de politie van West Midlands zei dat ze denken dat de vernielingen van de vier moskeeën met elkaar verbonden zijn. Er zijn forensische teams ter plaatse om bewijs te verzamelen en camerabeelden worden onderzocht. De afdeling terrorismebestrijding (Counter-Terrorism Unit) is ook betrokken bij het onderzoek.

Wethouder Ian Ward zei dat er in de stad geen plaats is voor "haat en islamofobie". "Dit is een stad gebouwd op tolerantie en ik ben trots op het feit dat iedereen wordt geaccepteerd in Birmingham ongeacht ras, religie, geslacht of seksualiteit," zei hij.

Wethouder John Cotton, twitterde:

© Redactie 2019
verenigkoninkrijk
birmingham
moskeeen
aanval
hamer
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?