Zelfverklaarde president van Venezuela benoemt een nieuwe ambassadeur in Marokko

marokko
1
21 mrt '19
De nieuwe ambassadeur in Marokko is Jose Ignacio Guedez.

De Nationale Assemblee van Venezuela, voorgezeten door de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó (die door het Westen als wettige interim-president is erkend), heeft dinsdag in een plenaire zitting de naam aangekondigd van de nieuwe ambassadeur van Venezuela in Marokko.

Venezuala's nieuw aangestelde ambassadeur in het Koninkrijk Marokko is Jose Ignacio Guedez, secretaris-generaal van de Venezolaanse partij La Causa R, een linkse politieke formatie. Guedez, geboren in 1977, is een advocaat, gespecialiseerd in bestuurlijk en politiek management.

Hij maakte deel uit van de Venezolaanse oppositiedelegatie die in 2017 de Sacharov-prijs voor de vrijheid van denken ontving, die elk jaar door het Europees Parlement wordt uitgereikt. In hetzelfde jaar werd hij secretaris van de Venezolaanse Nationale Assemblee, voordat zijn partij zich terugtrok uit de parlementaire alliantie in 2018.

Naast Guedez werden nog vijf andere nieuwe vertegenwoordigers van Venezuela benoemd voor het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Bulgarije, Tsjechië en Polen. In een uitgegeven verklaring legde de Nationale Assemblee uit dat deze benoemingen in overeenstemming zijn met de grondwet van het land.

© Redactie 2019
marokko
venezuela
ambassadeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?