2 Marokkaanse politici verduisteren 40 miljoen dirham, krijgen slechts 1-2 jaar gevangenisstraf

marokko
19
21 mrt '19
TweeMarokkaanse politici werden veroordeeld voor corruptie maar zullen niet langer dan één tot twee jaar in de gevangenis zitten.

De strafkamer bij het Hof van Beroep in Fez heeft de burgemeester van Oujda, Omar Hijra (Istiqlal), en de president van de Oriental, Abdenbi Bioui (PAM), op woensdag 20 maart veroordeeld tot respectievelijk twee jaar en één jaar gevangenisstraf wegens corruptie.

Een rechtbank had de twee al schuldig bevonden in 2017, maar beide hadden beroep aangetekend tegen hun veroordelingen.

Het Hof van Beroep veroordeelde de twee politici nu tot twee en één jaar cel op beschuldiging van fraude en verduistering van publieke middelen. De aanklachten volgden op een rapport van de Rekenkamer waarin verschillende 'verdachte' transacties werden getoond tussen 2006 en 2009.

Het rapport constateerde een ongerechtvaardigde uitgave van 40 miljoen dirham oorspronkelijk bestemd voor ontwikkelingsprojecten in Oujda.

Hiermee is de zaak overigens nog niet definitief afgesloten, beide politici zullen nu hun toevlucht zoeken bij het Hof van Cassatie

Vijftien anderen die betrokken waren bij hetzelfde schandaal, ondernemers en afdelingsmanagers, werden ook veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van één tot twee jaar.

© Redactie 2019
marokko
corruptie
politici
gevangenisstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi