Terrorismebestrijding: Bcij slaat opnieuw toe, arrestaties in diverse steden in Marokko

buitenland
1
22 mrt 19:18
Als onderdeel van het proactieve antiterrorismebeleid heeft de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ verschillende personen gearresteerd in de regio's Marrakech, Fez en Larache.
Als onderdeel van de preventieve strijd tegen terrorisme heeft BCIJ in samenwerking met de Koninklijke Gendarmerie verschillende interventies uitgevoerd in de regio Marrakech. Er vonden verschillende arrestaties plaats van personen die verdacht worden van het volgen van extremistische ideologieën en radicalisme.

Deze campagne, die woensdagochtend begon, stond de arrestatie toe van een verdachte in Douar Jamaa, op het platteland van Saada, in de buurt van Marrakech. Een andere arrestatie vond toen plaats in een van de douars van Had Ras Aine, in de provincie Rhamna. De agenten van BCIJ en de gendarmie zette hun reis voort naar de gemeente Sidi Abdellah Ghiat, waar een derde verdachte werd gearresteerd.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt vandaag dat politie van Fez afgelopen woensdag twee verdachten aan de BCIJ in Salé heeft overgedragen. Van deze twee personen wordt vermoed dat ze trouw aan Daesh hebben gezworen. Dezelfde dienst gaf de BNPJ in Casablanca een derde verdachte, een middelbare scholier in het district Jnane El Ouard, in dezelfde stad. Een vierde verdachte die gearresteerd was, op dezelfde dag, werd vrijgelaten na een vooronderzoek door de politie in Fez. Bij huiszoeking in de huizen van de vier verdachten werden computers, laptops en boeken in beslag kon nemen.

De politie in Larache, in samenwerking met de inlichtingenden DGST, arresteerde woensdagochtend een jongeman van 20 jaar. Hij wordt ervan verdacht "een aanhanger te zijn van radicaal islamisme en relaties te hebben opgebouwd met een extremistische organisatie".
© Redactie 2019
marokko
terrorismebestrijding
bcij
marrakech
fez
larache
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech