Terrorismebestrijding: Bcij slaat opnieuw toe, arrestaties in diverse steden in Marokko

buitenland
1
22 mrt 19:18
Als onderdeel van het proactieve antiterrorismebeleid heeft de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ verschillende personen gearresteerd in de regio's Marrakech, Fez en Larache.
Als onderdeel van de preventieve strijd tegen terrorisme heeft BCIJ in samenwerking met de Koninklijke Gendarmerie verschillende interventies uitgevoerd in de regio Marrakech. Er vonden verschillende arrestaties plaats van personen die verdacht worden van het volgen van extremistische ideologieën en radicalisme.

Deze campagne, die woensdagochtend begon, stond de arrestatie toe van een verdachte in Douar Jamaa, op het platteland van Saada, in de buurt van Marrakech. Een andere arrestatie vond toen plaats in een van de douars van Had Ras Aine, in de provincie Rhamna. De agenten van BCIJ en de gendarmie zette hun reis voort naar de gemeente Sidi Abdellah Ghiat, waar een derde verdachte werd gearresteerd.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt vandaag dat politie van Fez afgelopen woensdag twee verdachten aan de BCIJ in Salé heeft overgedragen. Van deze twee personen wordt vermoed dat ze trouw aan Daesh hebben gezworen. Dezelfde dienst gaf de BNPJ in Casablanca een derde verdachte, een middelbare scholier in het district Jnane El Ouard, in dezelfde stad. Een vierde verdachte die gearresteerd was, op dezelfde dag, werd vrijgelaten na een vooronderzoek door de politie in Fez. Bij huiszoeking in de huizen van de vier verdachten werden computers, laptops en boeken in beslag kon nemen.

De politie in Larache, in samenwerking met de inlichtingenden DGST, arresteerde woensdagochtend een jongeman van 20 jaar. Hij wordt ervan verdacht "een aanhanger te zijn van radicaal islamisme en relaties te hebben opgebouwd met een extremistische organisatie".
© Redactie 2019
marokko
terrorismebestrijding
bcij
marrakech
fez
larache
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
politie
can2019
turkije
brand
ridouan taghi
amsterdam
soedan
rotterdam
said razzouki
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso