Italië: Drie Marokkaans-Italiaanse meisjes aangevallen in bus, hoofddoek afgetrokken (video)

buitenland
20
23 mrt '19
De meisjes konden gelukkig wel rekenen op steun van omstanders.

Op woensdagavond werden in Turijn, een stad in Noord-Italië, drie gesluierde Marokkaans-Italiaanse meisjes aangevallen in een bus, meldden de Italiaanse kranten La Repubblica en Milleunadonna.

Drie vriendinnen, meisjes die hijabs droegen en vanuit het centrum van Turijn naar huis terugkeerden, werden aangevallen in de bus. Een racistische aanval, zoals een van hen uitlegt: "We werden geschopt en geslagen en bij één van mijn vriendinnen trok een vrouw haar hoofddoek af". Dit wordt verteld door Fatima Zahara Lafram in een video op haar Facebook-pagina (video onderaan het artikel). Ze nam de video op bij de eerste hulp afdeling in het lokale ziekenhuis.

Het incident begon in de bus toen de meisjes een andere zitplaats opzochten omdat ze bang waren voor een hond. Een 20-jarige Italiaanse vrouw ging vervolgens door het lint. "Zij sloeg ons en rukte de hoofddoek van Nouhaila af", vertelde Fatima.

Gelukkig haastten alle andere passagiers zich om de drie meisjes te verdedigen. "Het was hartverwarmend", zei Fatima. De chauffeur stopte de bus, de agressieve vrouw werd in een hoek gedreven en later door de politie gearresteerd. De andere passagiers getuigden voor de drie meisjes. De meisjes werden vervolgens naar de eerste hulp gebracht.

"Het is niet de eerste keer dat ik of mijn vrienden het slachtoffer worden van racistische gebaren en woorden, maar ons dreigen te steken en ons aan te vallen, nee dit was nooit eerder gebeurd, dat meisje daagde ook de politie uit". En Fatima voegde eraan toe: "Met het aftrekken van de hoofddoek van mijn vriendin heeft die vrouw ook alle waarden weggenomen waarop Europa is gegrondvest. Voor iedereen die denkt dat islamofobie en racisme niet bestaat, dit een demonstratie."

© Redactie 2019
italie
meisjes
hoofddoek
aanval
bus
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?