Koning Mohammed VI stuurt condoleance bericht naar president van Irak na zinken veerboot

marokko
1
23 mrt '19
Koning Mohammed VI stuurde een bericht van medeleven en mededogen naar de Iraakse president Barham Saleh na het zinken van een veerboot op de rivier de Tigris in Mosul, Irak.

In deze boodschap schrijft de Koning dat hij met groot verdriet het trieste nieuws heeft vernomen. Koning Mohammed VI uitte aan president Salah, en via hem aan de rouwende families en het broederlijke Iraakse volk, zijn diepe condoleances en oprecht medeleven. Hij smeekte de Allerhoogste de slachtoffers in Zijn heilige genade te verwelkomen en om geduld en troost te geven aan de Iraakse president en de nabestaanden van de slachtoffers.

Door het bootongeluk op de rivier de Tigris zijn bijna honderd mensen om het leven gekomen. De boot was bij de stad Mosul onderweg naar een park waar families gaan picknicken onder meer ter gelegenheid van het Perzisch nieuwsjaar Newroz. Het was dit jaar voor het eerst dat de inwoners de jaarlijkse festiviteiten aan de oevers van de Tigris hervatten na de herovering van Mosul op terreurgroep Daesh. De boot sloeg om en zonk nadat deze was uitgevaren met naar schatting tweehonderd mensen. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen die niet konden zwemmen.

© Redactie/ANP 2019
marokko
mohammedvi
condoleance
irak
mosul
veerboot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?