Koning Mohammed VI beveelt noodhulp voor slachtoffers van cycloon Idai in Mozambique

marokko
4
23 mrt '19
In opdracht van Koning Mohammed VI stuurt het Koninkrijk Marokko noodhulp naar de slachtoffers van de orkaan Idai in Mozambique.

De levering van 39 ton humanitaire hulp, inclusief tenten, dekens en levensmiddelen, wordt verzorgd door de Koninklijke Strijdkrachten, bericht het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Deze actie volgt na de oproep tot internationale hulp van de Mozambikaanse autoriteiten. Het drukt de permanente solidariteit van het Koninkrijk Marokko uit met de bevolking van dit Afrikaanse land dat getroffen is door een bijzonder zware natuurramp, sloot de verklaring af.

Naar schatting 1,8 miljoen mensen zijn in Mozambique getroffen door cycloon Idai (op 14 en 15 maart), onder wie 900.000 kinderen. Veel gebieden zijn echter nog niet onderzocht, dus de vrees is dat de werkelijke aantallen nog veel hoger zijn, stelt Unicef. Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) schat dat 600.000 mensen hun huis kwijt zijn. Het officiële dodental staat nu op 417.

© Redactie/ANP 2019
marokko
mohammedvi
noodhulp
mozambique
idai
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?