Ali Bongo verlaat Marokko na maandenlang medisch verblijf

marokko
0
24 mrt '19
De president van Gabon, Ali Bongo Ondimba, vertrok zaterdag 23 maart vanuit Marokko aan het einde van een medisch verblijf in het Koninkrijk.

Ali Bongo kreeg op 24 oktober een beroerte in Saoedi-Arabië. Hij vloog in november over naar Marokko voor revalidatie en herstel.

Na een verblijf van drie maanden in Marokko, keerde de Gabonese president op 24 februari terug naar Gabon om een ministerraad voor te zitten en een nieuwe premier aan te wijzen. Een week daarvoor had er een mislukte militaire staatsgreep plaatsgevonden. Hij keerde 48 uur later direct weer terug naar Marokko.

De president verliet deze zaterdag Marokko, om permanent terug te keren naar Gabon. Bij zijn vertrek vanaf de luchthaven Rabat-Salé werd de president van Gabon begroet door regeringshoofd Saad Eddine El Othmani.

Het Koninkrijk Marokko en Gabon onderhouden sterke vriendschappelijke banden, gebaseerd op diepe en historische banden van broederschap tussen de twee volkeren en de twee staatshoofden, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

© Redactie 2019
marokko
gabon
president
alibongo
medisch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?