Waterkanon ingezet tegen leraren in Rabat (video)

marokko
3
24 mrt '19
De Marokkaanse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met waterkanonnen een menigte uiteengedreven in Rabat.

De 55.000 contractleraren van het land demonstreren al maandenlang regelmatig om de status van ambtenaar te krijgen in het nationale onderwijs. Ze protesteren tegen het beleid van "rekrutering op contractbasis" (CDD) dat sinds 2016 van kracht is.

Ook gisteren waren er in de binnenstad van Rabat enkele duizenden leraren op de been om te demonstreren. Demonstranten, mannen en vrouwen van 20 tot 30 jaar, soms in witte jassen, vaak met kleine rugzakken, paradeerden die hele middag al rustig door de straten van de Marokkaanse hoofdstad met slogans zoals "het volk wil de afschaffing van contractualisering" of "vrijheid, waardigheid, sociale gerechtigheid ". 

De leraren wilden de nacht doorbrengen voor het parlementsgebouw om zondag aan te sluiten bij een grotere demonstratie die linkse oppositiepartijen, vakbonden en andere maatschappelijke organisaties in het leven hebben geroepen.

De oproerpolitie greep echter in toen na 2 uur lang onderhandelingen tussen agenten en de leraren over een geordend vertrek op niets uitliepen. De autoriteiten zouden bussen hebben aangeboden om de leraren thuis te brengen.

De politie en de overheid hebben nog geen reactie gegeven op wat er is voorgevallen.

YouTube link

Photo- & Videocredit: Hespress

© Redactie/ANP 2019
marokko
rabat
leraren
contract
demonstraties
waterkanon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi