DGSN: Arrestatie van 5 Israëlische onderdanen in bezit van vervalste Marokkaanse identiteitsbewijzen

buitenland
16
24 mrt 21:01
Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben 5 Israëliërs gearresteerd voor hun veronderstelde betrokkenheid bij een netwerk die Marokkaanse documenten vervalsen.
De BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid) arresteerde op donderdag 21 maart, in coördinatie met de inlichtendienst DGST, vijf Israëliërs wegens hun vermeende betrokkenheid bij het verkrijgen van identiteitsdocumenten en Marokkaanse paspoorten door middel van vervalsing.

Volgens een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) maakt de arrestatie van de vijf Israëliërs deel uit van de voortzetting van het onderzoek naar het criminele netwerk geleid door een Marokkaanse Jood, dat begin maart werd ontmanteld, dat betrokken is bij de vervalsing van Marokkaanse identiteitsdocumenten ten behoeve van Joodse burgers van niet-Marokkaanse afkomst.

Twee van de verdachten die donderdag zijn aangehouden, zijn volgens de verklaring van DGSN niet onbekend met documentvervalsing. Men gelooft dat de twee banden hebben met vergelijkbare netwerken in andere landen dan Marokko.

Voor beide is een zogenaamd rood alarm door Interpol afgegeven voor aanhouding en uitlevering. Men denkt dat één van hen betrokken is bij mensenhandel- en drugshandelnetwerken, terwijl de andere wordt verondersteld betrokken te zijn bij moorden en anderen gerelateerde georganiseerde misdaden op internationaal niveau.

Doorzoekingen in de huizen die door de gearresteerden zijn gehuurd, hebben geleid tot de inbeslagname van grote sommen geld in nationale en buitenlandse valuta, een hoeveelheid hasj, vervalste Marokkaanse identiteitsdocumenten, mobiele telefoons en computerapparatuur.

De vijf gearresteerden zijn in hechtenis gesteld ter beschikking van het verdere onderzoek om de ins en outs van deze zaak op te helderen, concludeerde DGSN in de verklaring.
© Redactie 2019
marokko
israeliers
vervalste
documenten
dgsn
arrestaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
stade honneur
gabon
syrie
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi