FRMF ontslaat Wotte na uitschakeling kwalificatiereeks Afrika Cup U23

marokko
72
25 mrt '19
Gisteravond was de laatste keer voor de 58-jarige Hagenees dat hij aan het roer stond bij de beloften van de Marokkaanse voetbalbond FRMF.

Maandagochtend gaf de Marokkaanse voetbalbond via de officiële kanalen blijk van het afscheid van Mark Wotte. De man die al sinds december 2015 aan het roer staat bij de jeugdopleiding van de bond kon door de uitschakeling van gisteravond (red. kwalificatiereeks Afrika Cup U23 met #JongMarokko) niet voldoen aan één van de belangrijkste clausules die hij met zijn werkgever was overeengekomen. Wotte moest met de lichting U23-internationals kwalificatie naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio zien af te dwingen, iets wat dus niet meer mogelijk is nadat men naast greep voor een startbewijs van die Afrika Cup. Immers, alleen de beste drie uit van dit eindtoernooi plaatsen zich voor die Spelen. Een andere manier om daar te geraken is er dus niet. 

In het persbericht is overigens ook te lezen dat er binnen afzienbare tijd veranderingen doorgevoerd gaan worden in de structuur van de jeugdopleiding van de bond. Overigens wordt er wel in het midden gelaten om welke veranderingen het precies zou zeggen. 

Gisteravond hadden we de statistieken van #JongMarokko al op een rij gezet (vanaf 2016 genomen), voor het gemak doen we dat in dit artikel nogmaals:
- 36 interlands (vriendschappelijk en officieel)
- 8 overwinningen
- 13 gelijke spelen
- 15 nederlagen
34 doelpunten gemaakt, 39 stuks geïncasseerd.

#JongMarokko heeft in die tijdspanne van drie jaar in liefst 10 landen interlands afgewerkt. Het mocht echter helaas niet baten, voor deze lichting U23-internationals houdt het avontuur dan ook vandaag op. 

Via zijn officiële Twitteraccount reageert Wotte op zijn te verwachten vertrek bij de Marokkaanse bond:

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
jong marokko
mark wotte
frmf
team marokko
ontslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?