Marrakech opent Afrikaanse ministeriële conferentie over de Marokkaanse Sahara

buitenland
1
25 mrt 17:00
Ongeveer 37 landen nemen vandaag deel aan de Afrikaanse ministeriële conferentie over steun van de Afrikaanse Unie aan het politieke proces van de VN betreffende het regionale geschil over de Marokkaanse Sahara .
Deze conferentie, die in Marrakech wordt gehouden, heeft tot doel steun te betuigen voor Besluit 693 aangenomen op de 31e top van de Afrikaanse Unie (AU) op 1 en 2 juli 2018 in Nouakchott. Een besluit dat "de exclusiviteit van de Verenigde Naties bij de behandeling van het regionale geschil over de Marokkaanse Sahara" bevestigt, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Besluit 693 betreffende de voorzitter van de commissie over de Sahara-kwestie "heeft een Afrikaans mechanisme ingesteld, bestaande uit de voorzitter van de Afrikaanse Unie, namelijk de zittende, huidige en aankomende voorzitters van de AU, om de inspanningen van de Verenigde Naties effectief te ondersteunen". Het besteedt aandacht aan het oppergezag van het VN-proces bij het beheer van de Sahara-kwestie, met uitzondering van elk parallel proces.

Deze Afrikaanse ministeriële conferentie zal een gelegenheid zijn om de Afrikaanse consensus rond Besluit 693 opnieuw te bevestigen en om actief Afrikaanse steun te betuigen voor het aan de gang zijnde politieke proces van de VN voor een "realistische politieke oplossing, die pragmatisch en duurzaam is".

Het doel van Marokko is zich te verzamelen en te verenigen rond de beslissing van Nouakchott. Op dezelfde dag dat Marrakech Afrikaanse delegaties uit 37 landen ontvangt, houden Zuid-Afrika en Namibië een 'Southern African Development Community Solidarity Conference' in Pretoria met de zogenaamde SADR. Algerije is hier ook bij aanwezig.
© Redactie 2019
marokko
marrakech
conferentie
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
genocide
myanmar
afc ajax
bangladesh
gambia
internationaal gerechtshof
aung san suu kyi
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi