Tanger: Arrestatie van Egyptenaar verdacht van moord

marokko
0
25 mrt '19
De politie van Tanger en Casablanca arresteerden vrijdag, op basis van nauwkeurige informatie verstrekt door de inlichtingendienst (DGST), een Egypenaar verdacht van moord en verminking van het lijk.

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de verdachte het 60-jarige slachtoffer, een winkeleigenaar in Casablanca en zijn voormalige businesspartner, in november naar Tanger had gelokt. Het slachtoffer was sindsdien vermist.

Na de moord in een afgelegen en verlaten gebied in de buurt van de stad, hakte hij het lichaam in stukken en verbrandde het ter plekke, aldus het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid ( DGSN) in een verklaring. De verklaring voegde eraan dat handelsgeschillen de oorzaak van deze misdaad zou kunnen zijn.

Bij doorzoeking van de auto van de verdachte werden sporen van bloed gevonden die zouden behoren tot het slachtoffer. Op de plaats van het misdrijf werden asresiduen ontdekt die op dit moment door experts worden onderzocht in het forensisch wetenschaps- en technologielaboratorium van DGSN.

De verdachte werd samen met een Marokkaanse man, waarvan men vermoedt dat hij aan de strafbare feiten heeft deelgenomen, in hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het verdere onderzoek.

© Redactie 2019
marokko
tanger
moord
egyptenaar
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?