Marokkaanse noodhulp aangekomen in Mozambique

buitenland
1
25 mrt 20:04
In opdracht van Koning Mohammed VI stuurde het Koninkrijk Marokko noodhulp naar de slachtoffers van de orkaan Idai in Mozambique.
De humanitaire hulp arriveerde zondag 24 maart in de stad Beira aan boord van vier vliegtuigen van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR). De 39 ton noodhulp bestaat uit tenten (200), dekens (2000) en basisvoedsel. De goederen werden door de Marokkaanse ambassadeur in Maputo, Abdelali Rahali, overhandigd aan de Mozambikaanse autoriteiten, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De Mozambikaanse minister van Landbouw en Voedselzekerheid, Higino De Marule, sprak bij deze gelegenheid zijn dank en waardering uit aan Koning Mohammed VI voor dit gebaar van solidariteit met de bevolking van Mozambique na orkaan Idai, benadrukkend dat deze solidariteit van Marokko "ons niet verbaast aangezien het Marokkaanse en Mozambikaanse volk verenigd zijn".

Hij merkte ook op dat het Mozambikaanse volk alle soorten hulp en solidariteit nodig heeft, vooral om degenen te bereiken die zich nog in de getroffen gebieden bevinden. De tropische wervelstorm zorgde ruim een week geleden voor een enorme ravage in de streek rond de havenstad Beira. Volgens de regering zijn ongeveer zevenhonderd personen om het leven gekomen, maar vermoedelijk ligt het werkelijke dodental veel hoger. Alleen al in Mozambique zijn 400.000 mensen dakloos geworden. Idai hield ook huis in de buurlanden Zimbabwe en Malawi.

De ambassadeur van Marokko in Mozambique bevestigde van zijn kant dat dit gebaar van solidariteit een krachtige en oprechte uitdrukking is van Marokko's Afrika-beleid, gebaseerd op wederzijdse hulp en wederzijdse steun.

"Deze aanwezigheid in Mozambique is een voortzetting van de aanwezigheid van Marokko in heel Afrika," zei hij, eraan herinnerend dat komende week een tweede levering noodhulp zal plaatsvinden.
© Redactie 2019
marokko
noodhulp
mozambique
orkaan
idai
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
badr hari
vahid halilhodžić
algerije
rico verhoeven
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi