Marokkaanse al 17 jaar vermist in Italië, politie onderzoekt echtgenoot die vermissing niet meldde

buitenland
5
26 mrt '19
De politie in Italië onderzoekt een Italiaanse staatsburger die zijn vermiste Marokkaanse vrouw niet als vermist heeft opgegeven, hoewel ze al 17 jaar niet gezien is.

De Italiaanse politie in Settimo Torinese, Noord-Italië, heeft de garage van de Italiaanse 86-jarige Salvatore Caruso doorzocht op het lichaam van zijn Marokkaanse vrouw Samira Sbiaa, die 17 jaar geleden verdween. Niemand heeft sinds april 2002 iets gehoord van Sbiaa, die nu 49 jaar is.

Caruso, die Sbiaa nooit als vermist heeft opgegeven, wordt nu verdacht van moord, meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Volgens de Italiaanse autoriteiten vond men na een eerste doorzoeking verschillende wapens en sporen van menselijke resten in de garage van het huis van de echtgenoot. De politie heeft bij de doorzoeking speurhonden gebruikt en zal wetenschappelijke tests uitvoeren die enige tijd vergen. De garage staat namelijk vol gestouwd met spullen die de afgelopen jaren daar zijn neergezet, zei Giuseppe Ferrando, een aanklager in Ivrea, een nabijgelegen stad.

Caruso zegt zelf dat hij onschuldig is zijn vrouw heeft gewoon heeft verlaten. Hij heeft destijds een een klacht ingediend dat zijn vrouw er vandoor was gegaan met ruim 1 miljoen Italiaanse lira. Die aanklacht trok hij later weer in.

Sbiaa's familieleden in Marokko hadden herhaaldelijk geprobeerd contact te maken met de Italiaanse autoriteiten om haar verdwijning te onderzoeken, maar hun berichten bereikten nooit de politie, bericht het Italiaanse nieuwsblad La Republica.

Vorige maand meldde een vrouwenvereniging genaamd Asti, geleid door de Marokkaanse Touria Bouksibi, de verdwijning van Sbiaa aan de Italiaanse autoriteiten.

Sbiaa en Caruso ontmoetten elkaar in 2000 in Marokko via een familielid en zijn kort daarna getrouwd.

© Redactie 2019
italie
marokkaanse
vermissing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi