Man steekt moskee in brand in Californië en schrijft aanstootgevende graffiti

buitenland
5
26 mrt '19
Zeven mensen waren op dat moment aanwezig in de moskee, zij slaagden erin het vuur te doven en niemand raakte gewond.

Een brand zondagochtend in een moskee in Escondido, Californië, wordt onderzocht als een 'hate crime', vertelde de politie aan BuzzFeed News.

De brand in de Dar-ul-Arqam-moskee, waarvan de politie denkt dat het door iemand is aangestoken, werd om 03:15 uur (lokale tijd) gemeld. Bij aankomst vonden politieagenten ook graffiti met verwijzingen naar de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Chris Lick van de politie van Escondido weigerde verder commentaar te geven op de graffiti en zei alleen dat het "de incidenten in Nieuw-Zeeland noemde - laten we het daarbij laten."

De brand, die werd geblust door de mensen die in de moskee verbleven, zorgde gelukkig voor minimale schade en veroorzaakte geen verwondingen. Er werden geen verdachten onmiddellijk geïdentificeerd, zei de politie, en de FBI helpt nu met het onderzoek.

Karem Elhams, een lid van de lokale moslimgemeenschap en de oprichter van een lokaal Islamitisch centrum, vertelde BuzzFeed News dat ze geloven dat "een islamofoob benzine aan de zijkant van het gebouw goot".

"Gelukkig ging hij ervandoor toen mensen in de moskee, die zich op ochtendgebed voorbereidden, wat lawaai hoorden buiten en gingen kijken wat er aan de hand en hem konden afschrikken," zei Elhams.

© Redactie 2019
islamofobie
moskee
brand
graffiti
amerika
californie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi