Nador: Rechtbank verklaart vrouw levend, 25 jaar na haar administratieve dood

marokko
0
27 mrt '19
Een primeur in de Marokkaanse justitiële geschiedenis: de rechtbank in Nador annuleerde de overlijdensakte van een vrouw die 25 jaar geleden was uitgegeven aan haar adoptievader.

Om te voorkomen dat zijn adoptiedochter zou erven, vertelde de adoptievader aan de autoriteiten dat zij, geregistreerd in zijn familieboekje, dood was. De gemeente gaf hem vervolgens een overlijdensakte zonder een onderzoek uit te voeren en zijn slinkse truc slaagde. 

Het dagblad Al Massae bericht dat de rechtbank in Nador de administratieve dood van de vrouw, die nog gewoon leeft, nu heeft vernietigd. De rechtbank stelde vast dat het door de gemeente Rass-Elma afgegeven certificaat niet langer geldig was en dat de vrouw nu van al haar rechten kon genieten. 

Toen de vrouw haar nationale identiteitskaart wilde vernieuwen, ontdekte ze dat ze sinds 1994 geregistreerd was in het dodenregister van de prefectuur Nador. Volgens Al Massae werd dit incident geredigeerd door de vader die zijn erfenis alleen wilde verdelen tussen zijn biologische kinderen.

© Redactie 2019
marokko
nador
administratieve
dood
erfenis
adoptievader
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?