Renard: 'Een doelpuntloos gelijkspel was logischer geweest, voor beide ploegen'

marokko
0
27 mrt '19
Heel veel 'echt voetbal' werd er gisteravond in het Stade Ibn Battouta te Tanger niet op de mat gelegd. Bondscoach Hervé Renard vindt dan ook dat #TeamMarokko zichzelf enorm tekort deed, de 0-1 overwinning van zijn collega Lionel Scaloni staat dan ook niet in verhouding met het volledige wedstrijdbeeld.

Waar je aanvankelijk een mooi technisch schouwspel zou verwachten, ontaardde de krachtmeting van gisteravond in een ware matpartij. Overtredingen - hoe zinloos en hard ze af en toe ook waren - bepaalden het wedstrijdbeeld. Het had weinig gescheeld of één van die charges was uitgelopen op een knokpartij, meerdere keren moest de Zambiaanse arbiter Jenny Sikazwe eraan te pas komen om de gemoederen te sussen. Ook Renard zag dit. Schande ervan spreken deed hij nog net niet, wel vond hij het zonde. 

''Avonden zoals deze heb je er af en toe tussen zitten''

,,We kregen dit tegendoelpunt op een voor ons heel ongelukkig moment te verwerken'', begint de tweevoudig Afrika Cup-winnaar de persconferentie na afloop van #TeamMarokko - Argentinië (red. 0-1 FT, Grand Stade de Tanger). ,,Als we iets tegen hadden dan waren het wel de weersomstandigheden. Ons veldspel evenals onze combinaties kwamen niet tot hun recht. Avonden zoals deze heb je er af en toe tussen zitten, zo ook vanavond. Voor nu is het belangrijk dat we onze ruggen rechten en de focus helemaal verleggen op de eerstvolgende partij van de maand juni. We zullen geduldig wachten op de loting die aanstaande is, als die bekend is dan kan er een passende voorbereiding op de Afrika Cup worden uitgerold.''

Photocredit: Diario AS


© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
argentinie
tanger
vriendschappelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?