Hema-wijn uit 'Israel' uitverkocht na klacht van klant

algemeen
67
27 mrt '19
Een pro-rechtvaardigheid-activiste heeft onbedoeld een stormloop op een foute wijn veroorzaakt. Mieke Zagt deed op Twitter haar beklag over de "Israëlische" wijn.

Immers zou de Hema de wijn volgens Mieke niet mogen verkopen omdat deze afkomstig zou zijn uit illegaal bezet gebied.

"U verkoopt Efrat-wijn uit de Judean Hills, origine Israël. Klopt dat wel? Zowel Efrat als de Judean Hills liggen in bezet Palestijns gebied. Efrat is een illegale Israëlische kolonie. Kunt u de bestemming controleren? Niet weer hè?", twitterde Mieke maandag.

De tweet van Mieke ging viral en haar vraag leidde onbedoeld tot een kleine stormloop op de wijn. Naar Hollandse traditie, want wat is historisch gezien nou nog Hollandser dan oorlogsbuit. Wijn, mogelijk geproduceerd op een stuk land besmet met moslimbloed, wordt enkel om deze reden opgehemeld. In de webshop en bij verschillende Hemavestigingen blijkt de wijn door de tweet uitverkocht.

Hema is niet van plan om de verkoop te staken en laat weten dat de wijnen geproduceerd zijn met druiven, 'welke uitsluitend geteeld en geoogst zijn op Israëlisch grondgebied'.

#tipvanmieke Verschillende klanten delen op social media foto's van hun aankoop, onder de hashtag #tipvanmieke. Dat is dezelfde hashtag als waaronder Zagt haar kritiek op Israël deelde met haar volgers op twitter.

© MAROKKO.NL 2019
hema
wijn
tipvanmieke
oorlogsbuit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi