El Jadida: Voedselvergiftiging stuurt 81 studenten naar de spoedeisende hulp

marokko
0
27 mrt '19
81 studenten waren maandagavond het slachtoffer van voedselvergiftiging in El Jadida.

In El Jadida wordt van 24 tot 30 maart het 'Nationale Forum voor Dialoog en Creativiteit voor Studenten' georganiseerd. Ongeveer 600 deelnemers wonen dit forum bij, dat is georganiseerd door de 'Nationale School voor Handel en Management' in El Jadida.

Het dagblad Al Massae bericht vandaag dat op de tweede dag van dit evenement (maandag 25 maart) er een collectieve voedselvergiftiging plaats vond die betrekking had op 81 studenten, van wie sommigen bijna bewusteloos werden vervoerd naar de spoedeisende hulp.

Gezien het grote aantal getroffen studenten, was de spoedeisende hulp afdeling van het Mohammed V-ziekenhuis al snel te vol om alle patiënten te huisvesten, vooral omdat ziekenhuisopnamen nodig waren in afwachting van medische tests om de oorsprong van voedselvergiftiging te diagnosticeren.

Het was dus noodzakelijk om de patiënten te verdelen tussen het Mohammed V-ziekenhuis, de plaatselijke kliniek van het CNSS, evenals een privékliniek. Verschillende artsen uit verschillende specialismen werden opgeroepen door de lokale autoriteiten, uit angst dat er nog meer gevallen van voedselvergiftiging zouden plaatsvinden bij de honderden deelnemers aan dit forum. Vooral omdat, volgens een bron van Al Massae, in minder dan twee uur het aantal voedselvergifitingen was toegenomen van 40 naar 81 studenten. Vier van de studenten verkeren in ernstige toestand.

De plaatsvervangend officier van justitie in El Jadida ging naar het Mohammed V-ziekenhuis om zelf polshoogte te nemen en met de studenten te praten. De oorzaak van de voedselvergiftiging is nog niet bekend gemaakt.

© Redactie 2019
marokko
el jadida
voedselvergiftiging
studenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?