'CD Leganès verlangt financiële vergoeding van FRMF na blessure En-Nesyri'

marokko
0
28 mrt '19
De huidige nummer 14 van La Liga zou de FIFA in willen schakelen om na deze blessuremelding financieel tegemoetgekomen te worden door de FRMF.

De vermeende blessure aan de meniscus van Youssef En-Nesyri krijgt zeer waarschijnlijk een staartje. Naar verluidt - zo onderschrijft ook het doorgaans goed ingevoerde Diario AS - zou CD Leganès via wereldvoetbalbond FIFA pogen om geld los te krijgen bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Immers, de 21-jarige centrumspits raakte daags voor het treffen met de Argentijnen (red. 0-1 verlies, vriendschappelijk) geblesseerd op de groepstraining. Zijn geschatte herstelperiode zou op kunnen lopen tot maar liefst vier maanden, dit indien hij ook geopereerd zou moeten gaan worden. De huidige richtlijnen schrijven voor dat een club voor een financiële compensatie in aanmerking komt als de herstelduur minimaal 28 dagen telt. De komende dagen zullen uitwijzen in hoeverre Leganès voorlopig geen beroep meer kan doen op de diensten van de 21-voudig international. 

En-Nesyri krikte dit seizoen in La Liga z'n transferwaarde op naar €10 miljoen

Het nog lopende seizoen was er één waarin het jeugdproduct van de Académie Mohammed VI de Football zijn doorbraak kende in Spanje. De speler in kwestie wist zijn transferwaarde naar liefst €10 miljoen op te krikken. In La Liga was hij gedurende 24 competitieronden goed voor acht doelpunten en twee assists. Tegen Real Betis (red. speelronde 23, thuiswedstrijd) manifesteerde de schutter zich het best: hij werd verkozen tot Man of the Match na zijn hattrick in de met 3-0 gewonnen competitieontmoeting. 

Photocredit: Sport24info.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
youssef ennesyri
cd leganes
la liga
frmf
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?