Boussoufa: 'Hopelijk deze Afrika Cup nog, daarna kijken we wel verder'

marokko
0
28 mrt '19
In een uitgebreid gesprek met Jeune Afrique heeft Mbark Boussoufa het over het huidige selectiebeleid bij #TeamMarokko, de generatie na zijn generatie gaat komen én over het kansenperspectief op de aanstaande Afrika Cup.

Met zijn 34 jaar en inmiddels alweer 65 interlands is Mbark Boussoufa verworden tot één van de routiniers bij dit Marokkaanse elftal. Debuteren voor zijn vaderland deed de voormalig speler van onder andere AA Gent, Anzji en Lokomotiv Moskou in 2006 onder voormalig bondscoach M'hamed Fakhir. Sindsdien zit hij steevast bij de selectie en heeft hij als één van de weinigen liefst drie shirtsponsoren van de Marokkaanse voetbalbond FRMF mogen meemaken, te weten: Nike, Adidas én Puma. 

Met zijn ervaring vormt hij tot op de dag vandaag nog steeds het gezicht van dit Marokko. Vandaar ook dat Jeune Afrique hem in aanloop naar de verloren krachtmeting met de Argentijnen (red. 0-1, Grand Stade de Tanger) bevroeg over tal van zaken. Een van de belangrijkste vragen ging over hoe hij zijn rol als international voor zich ziet, met het oog op de nabije toekomst. 

Bij monde van verslaggever Alexis Billebault werd de volgende vraag gesteld aan de routinier: Je tikt bijna de 35 jaar. Het duurt niet lang over je wordt pensionado in de zin van international? 
,,Zeker weten. Ik besef me heel goed dat dat moment aanstaande is, wel hoop ik nog mee te kunnen draaien tijdens deze Afrika Cup. Wat er daarna gebeurt? Dat zien we dan wel. Er zal sowieso een dag komen dat de generatie na mij het stokje over moet nemen, een hele mooi overigens. Ben ervan overtuigd dat zij veel moois gaan betekenen voor het Marokkaanse elftal.''

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mbark boussoufa
jeune afrique
frmf
caf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi