Videoboodschap van paus Franciscus aan het Marokkaanse volk (video)

marokko
8
28 mrt '19
Paus Franciscus uitte vandaag in zijn videoboodschap ook zijn dank aan Koning Mohammed VI voor zijn vriendelijke uitnodiging om Marokko te bezoeken.

In een videoboodschap op het kanaal van het Vaticaan (Vatican News) aan de vooravond van het bezoek van de paus aan het Koninkrijk (op 30 en 31 maart), zei paus Franciscus dat hij in de voetsporen zal komen van zijn voorganger paus Johannes Paulus II, "als een pelgrim van vrede en broederschap in een wereld die deze waarden hard nodig heeft".

De volledige videoboodschap luidde als volgt (vrij vertaald):

"Beste bevolking van het Koninkrijk Marokko, As-salamu alaykum,

Ik zal binnenkort jullie geliefde land bezoeken voor twee dagen. Ik dank God voor deze gelegenheid die Hij mij heeft geboden. Ik ben Zijne Majesteit Koning Mohammed VI dankbaar voor zijn vriendelijke uitnodiging en de Marokkaanse autoriteiten voor hun medewerking.

In de voetsporen van mijn voorganger paus Johannes Paulus II zal ik komen als een pelgrim van vrede en broederschap in een wereld die deze waarden hard nodig heeft.

Als christenen en moslims geloven we allemaal in God, de Schepper en de Barmhartige, die mensen hebben geschapen en ze in de wereld hebben gevestigd om samen te leven als broeders die elkaar in verscheidenheid respecteren en elkaar in de wereld helpen. Hij vertrouwde hen het land toe, ons gemeenschappelijke huis om elkaar te helpen het verantwoordelijk te bewaren en het te bewaren voor toekomstige generaties.

Het is voor mij een plezier om deze overtuigingen direct met jullie te delen tijdens de bijeenkomst die we in de stad Rabat zullen organiseren.

Dit bezoek biedt mij ook de waardevolle gelegenheid om de christelijke gemeenschap in het Marokkaanse land te ontmoeten en te stimuleren. Ik zal ook migranten ontmoeten die de oproep belichamen om een ​​meer rechtvaardige en meer inclusieve wereld te bouwen.

Mijn lieve Marokkaanse vrienden, ik dank jullie hartelijk voor jullie gastvrijheid en bovenal voor jullie gebeden, door mijn gebeden voor jou en voor je geliefde land te herhalen en ik hoop jullie snel te zien."


YouTube link

Videocredit: Vatican News

© Redactie 2019
marokko
paus franciscus
videoboodschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?