Van Bommel zet Ihattaren in het zonnetje, definitieve plek in A-selectie PSV

marokko
1
29 mrt '19
Met Mohammed Ihattaren in de kleedkamer van het eerste wordt de concurrentie vergroot, aldus eindverantwoordelijke Mark van Bommel.

Via de officiële kanalen van PSV wordt het debuutseizoen van de nog maar 17-jarige aanvallende middenvelder bekroond. Heel lang had de Oranje U19-international niet nodig om Van Bommel te overtuigen van zijn kunnen. De speler in kwestie geldt al geruime tijd als één van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding van PSV, op de Herdgang. Na vlak voor de winterstop te zijn overgeheveld van de A1 naar de A-selectie, niet veel later te zijn geselecteerd voor het trainingskamp in de Emiraten, te zijn gedebuteerd voor het A-elftal en de beloften, is het moment nu dus daar voor een definitieve plaats in de hoofdmacht. 

''We hebben in de voorbije maanden gezien wat hij kan, hij heeft dit verdiend''
Lovend laat de oefenmeester van de koploper van de Eredivisie zich uit over zijn stormachtige ontwikkeling: ,,Ik haal een jeugdspeler bij de A-selectie als hij de concurrentie in onze kleedkamer vergroot en als hij heeft laten zien dat hij als mens en speler klaar is voor de volgende stap. Bij Mo is dit het geval. We hebben in de voorbije maanden gezien wat hij kan, hij heeft dit verdiend.''

De teller staat voor Ihattaren tot nu toe op acht competitieoptredens, in het Philips Stadion ligt hij overigens nog tot medio 2022 vast. 

Photocredit: FOX Sports NL

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mohammed ihattaren
psv
mark van bommel
eredivisie
debuutseizoen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?