Lage beloont Taarabt, opgenomen in wedstrijdselectie SL Benfica tegen Tondela

marokko
1
30 mrt '19
Na Adel Taarabt einde februari in genade te hebben aangenomen lijkt de speler in kwestie 'wedstrijdwaardig' genoeg om geselecteerd te worden. Coach Bruno Lage durft het - anders dan menig voorganger bij de Portugese topclub - aan om de aanvallende middenvelder mogelijk zijn officiële debuut te laten maken sinds zijn komst in 2015 van Queens Park Rangers.

Het zou heel goed kunnen dat de inmiddels 29-jarige Taarabt vanavond zijn eerste opwachting maakt voor de club die hem nu al bijna vier seizoenen lang voor zeker wel €2 miljoen per jaar op de loonlijst heeft staan. Na in de zomer van 2015 transfervrij te zijn overgenomen van het QPR van de toenmalige eindverantwoordelijke Harry Redknapp, lag er uiteindelijk weinig sportiefs in het verschiet voor de middenvelder. Een tussentijdse uitleenbeurt aan Serie A-formatie Genoa CFC wierp zijn vruchten niet af, Taarabt vergreep zich aan herhaald wangedrag, leed aan overgewicht en kon zich zodoende niet sportief revancheren in Lissabon. 

Voor vanavond dus in de wedstrijdselectie tegen Tondela, in de Liga NOS
Aan die negatieve reeks lijkt voorlopig een einde te zijn gekomen. Na eind februari dus weer betrokken te zijn geworden bij de A-selectie van de huidige koploper in de Liga NOS, kan het jeugdproduct van RC Lens mogelijk dus vanavond zijn competitiedebuut gaan maken voor SL Benfica. Klokslag 21:30 staat de ploeg van Lage tegenover laagvlieger Tondela. Het is te hopen dat Taarabt in ieder geval mag rekenen op een plek op de reservebank, anders dan één op de tribune. 

Photocredit: @slbenfica_en

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
adel taarabt
sl benfica
bruno lage
liga nos
tondela
wedstrijdselectie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?