Paus Franciscus gearriveerd in Marokko (video)

marokko
4
30 mrt '19
Paus Franciscus kwam vanmiddag aan in Rabat voor een tweedaags staatsbezoek op uitnodiging van Koning Mohammed VI, het eerste bezoek van de paus in de Maghreb.

Bij zijn aankomst op de luchthaven van Rabat-Salé werd paus Franciscus begroet door Koning Mohammed VI die werd vergezeld door kroonprins Moulay Hassan en prins Moulay Rachid.

Aan boord van zijn pausmobiel reed de paus officieel Rabat in en passeerde de lanen naar de esplanade van het mausoleum Mohammed V, waar een officieel welkom is gepland.

Bij dit welkom zullen Koning Mohammed VI en paus Franciscus toespraken houden, boodschappen van "vrede en broederschap voor de wereld". De paus zal dan bloemenkransen leggen bij de graven van wijlen Koning Mohammed V en wijlen Koning Hassan II.

De twee staatshoofden gaan vervolgens naar het Koninklijk Paleis, waar de twee staatshoofden persoonlijke gesprekken zullen voeren.

Ook gepland deze zaterdagmiddag is een bezoek aan het Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams en Morchidates, een opleidingscentrum waar religieus onderwijs pleit voor een Islam die tolerant is en streeft naar vrede en samenleven. Dit instituut leidt imams op uit Marokko en uit landen in Afrika en Europa.

De Paus beëindigt zijn dag met een ontmoeting met Sub-Sahara-migranten op het hoofdkantoor van liefdadigheidsorganisatie Caritas.

© Redactie 2019
marokko
mohammed vi
paus franciscus
bezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi