FRMF gaat in zee met de Qatari's, samenwerking met hun voetbalbond

marokko
0
30 mrt '19
Naast zijn afwezigheid om Raja Casablanca een hart onder de riem te steken - binnenslepen van de CAF Supercup ten koste van Espérance de Tunis - was bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa er ook om 'keihard zaken te doen'. In het Qatarese Doha ging men een meerjarige samenwerking aan met de voetbalbond daar.

Na gisteravond kan de Marokkaanse voetballiefhebber uitkijken op mogelijk meer vriendschappelijke ontmoetingen met clubs uit Qatar en hun nationale elftal. Dit vormt een belangrijk onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die de voorzitters van beide bonden gisteren ondertekenden. Op vaderlandse grond ontving preses Mohammed Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al Thani zijn Marokkaanse collega. De verwachting is dat de FRMF en de QFA, zo is te lezen op de website van de Marokkaanse bond, op verschillende vlakken kennis en expertise gaan delen. 

Zo wordt er op het gebied van arbitrage, het opleiden van jeugdinternationals én het neerzetten van sportaccommodaties samen nagedacht en gerealiseerd uiteindelijk. Ook kunnen ploegen uit beide landen gebruik gaan maken van elkaars voetbalinfrastructuur, dit tijdens interlandbreaks én gedurende trainingskampen van clubs.

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fouzi lekjaa
frmf
qfa
voetbalbonden
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?