Het zaterdag-programma van paus Franciscus in een notendop (video)

marokko
0
31 mrt '19
Het zal inmiddels niemand ontgaan zijn dat paus Franciscus een tweedaags bezoek aan Marokko brengt. Het programma van zaterdag in een notendop:

Zowel Koning Mohammed VI als paus Franciscus hielden zaterdagmiddag een toespraak op de esplanade van de Hassan-moskee in Rabat, ter gelegenheid van de officiële receptie van paus Franciscus, die op uitnodiging van de vorst een tweedaags officieel bezoek brengt aan Marokko. Die toespraak is HIER terug te zien.

Koning Mohammed VI, voorzitter van de Al Quds-commissie, en paus Franciscus ondertekenden daarnaast zaterdag in de troonzaal van het Koninklijk Paleis in Rabat het 'Al Quds Appeal', gericht op het behoud van het multireligieuze karakter, de spirituele dimensie en de bijzondere identiteit van de heilige stad.

"Wij geloven dat het belangrijk is om de Heilige Stad Jeruzalem/Al Quds Acharif te bewaren als een gemeenschappelijke erfenis van de mensheid en, vooral voor de gelovigen van de drie monotheïstische religies, als ontmoetingsplaats en symbool van vreedzame co-existentie, waar wederzijds respect en dialoog is.

Voor dit doel moeten het specifieke multireligieuze karakter, de spirituele dimensie en de specifieke identiteit van Jeruzalem/Al Quds Acharif worden bewaard en gepromoot."

Enkele videobeelden zijn HIER terug te zien.

Hierna vertrokken Koning Mohammed VI en paus Franciscus naar het Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams en Morchidates, een opleidingscentrum waar religieus onderwijs pleit voor een Islam die tolerant is en streeft naar vrede en samenleven, om een ceremonie voor te zitten.

Tijdens de ceremonie werd een documentaire over het instituut vertoond waarna de minister van Habous en Islamitische Zaken, Ahmed Taoufik, een toespraak hield. Het programma van dit evenement bevatte ook getuigenissen van twee imams-studenten, één uit Frankrijk en de andere uit Nigeria.  Enkele beelden van de aankomst en ceremonie zijn in de video onder het artikel te bekijken.

In de avond bezocht paus Franciscus het hoofdkantoor van Caritas waar hij een ontmoeting had met 80 migranten. In de avond werd er ook door Koning Mohammed VI nog een officieel dinner aangeboden aan de paus en zijn meegereisde delegatie, hierbij waren ook diverse Marokkaanse ministers aanwezig. 

YouTube link

© Redactie 2019
marokko
mohammed vi
paus franciscus
programma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi