Arnoud van Doorn interim-directeur Haga Lyceum

algemeen
20
31 mrt '19
Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn wordt aangesteld als interim-directeur van het Cornelius Haga Lyceum.

Het bestuur van de Islamitische middelbare school in Amsterdam Nieuw-West laat weten dat "na alle commotie'' besloten is om Van Doorn als "bruggenbouwer'' aan te stellen.

"Vanwege de ervaring in het publieke domein acht het bestuur de heer van Doorn de juiste kandidaat voor deze taak'', zo laat de school in een korte verklaring op de website weten. Van Doorn zit voor de Partij van de Eenheid in de Haagse raad.

Söner Atasoy van het het dagelijks bestuur van de school zegt dat niemand hiervoor formeel de functie van directeur bekleedde. Vanwege "de complexe situatie'' is gekozen voor "een extra laag'', aldus Atasoy. Van Doorn zal bijvoorbeeld een aantal van zijn taken waarnemen. Het Haagse raadslid meldt op zijn Facebookpagina dat hij maandag aan de slag gaat.

Het Cornelius Haga Lyceum is omstreden na een brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die waarschuwde burgemeester Femke Halsema aan de hand van informatie van de inlichtingendienst dat leerlingen op de Islamitische school "salafistisch getinte lessen" krijgen. Ook zouden de bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie.

Van Doorn zat eerder in de gemeenteraad namens de PVV. In 2013 bekeerde hij zich tot de Islam.

© Redactie 2019
arnoudvandoorn
interimdirecteur
hagalyceum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?