UITGELICHT: Taarabt's 'peperdure' officiële debuut voor SL Benfica (video)

sport
0
31 mrt 19:31
Sinds zijn komst in 2015 heeft Adel Taarabt nog geen officiële minuut mogen spelen voor de huidige koploper van de Liga NOS, tot gisteravond dus. Thuis tegen laagvlieger Tondela kreeg de inmiddels alweer 29-jarige middenvelder vertrouwen toebedeeld van zijn eindverantwoordelijke Bruno Lage.
Slecht één enkele keer mocht de, bij #TeamMarokko en tot voor kort dus ook SL Benfica, weggekwijnde aanvaller deel uitmaken van de selectie van de hoofdmacht van zijn werkgever. In het seizoen 2015/2016 kreeg hij van voormalig coach Rui Vitoria een plek toebedeeld op de reservebank in de met 2-1 gewonnen UEFA Champions League ontmoeting tegen Galatasaray. Verder dan dat moment kwam zijn betrokkenheid met het eerste niet, iets wat een tussentijdse kans op speelminuten elders mogelijk maakte. Bij Genoa CFC vlotte het ook niet echt met het jeugdproduct van RC Lens. Spelen deed hij wel in Turijn, alleen blijf zijn rol gedurende die anderhalve seizoen daar beperkt tot die van een gemiddelde selectiekracht. 

''Houden hem er nu bij en gaan kijken of hij die tweede of derde kans verdient''
In die negatieve spiraal bleef Taarabt tot eind februari hangen. De redder in nood bleek de onlangs aangestelde hoofdcoach Lage: de man die zich eerder ontfermde over de jeugdafdeling van de 36-voudig landskampioen nam de speler in kwestie weer op in de selectie en gaf hem dan ook uitzicht op een hernieuwde kans bij de club die hem in 2015 transfervrij overnam. Over zijn peperdure selectiekracht zei hij destijds het volgende tegenover pers en publiek: ,,Adel begon het seizoen bij onze beloften. Ik kende hem daarvoor niet persoonlijk, wel van de verhalen die over hem de ronde deden. Heb echter toch wel het beeld van hem gehad dat hij zich prima manifesteerde tijdens die trainingen. We houden hem er nu bij en gaan kijken of hij die tweede of derde kans verdient. Kijken of, als hij hem krijgt, hij hem dan ook pakt. Op basis van zijn potentie is een succesvolle voortzetting van zijn carrière zeker mogelijk.''

Gisteravond was dus het moment daar dat hij voor het eerst sinds hij overkwam van Queens Park Rangers, officiële minuten mocht maken voor de Portugese topclub. Hoe bizar het ook klinkt, maar het heeft liefst 1387 dagen geduurd voordat hij binnen de lijnen kwam voor de hoofdmacht van zijn werkgever. En dat terwijl hij sinds zijn komst die bewuste zomer in 2015, voor het astronomische bedrag van om en nabij de €2 miljoen euro per jaar op de loonlijst staat. 

Bekijk hieronder wat hoogtepunten van zijn invalbeurt tegen degradatiekandidaat Tondela, in minuut 71' kwam hij in de ploeg voor Pizzi:


YouTube link

Photocredit: O Jogo.pt
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
adel taarabt
sl benfica
liga nos
tondela
debuut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi