Botola Pro: Raja's Hafidi voor de rest van het seizoen uitgeschakeld

sport
9
31 mrt 22:02
De man die eerder deze week Raja Casablanca samen met Badr Banoun naar de CAF Super Cup schoot, is voor de rest van het lopende seizoen niet meer beschikbaar voor zijn eindverantwoordelijke Patrice Carteron.
Als kind van de club is Abdelilah Hafidi al sinds jaar en dag één van de spelbepalers in het Stade Mohammed V. De in Boujaad (gelegen ten zuidoosten van Casablanca) geboren vleugelspits was dus afgelopen vrijdag CAF Super Cup winnaar met Raja Casablanca, won daarvoor de CAF Confederation Cup en kon zich in het seizoen 2012/2013 kronen tot kampioen van de Marokkaanse Botola Pro. Een seizoen daarvoor viel ook de Coupe du Trône ten dele van hem en de formatie die zijn jeugdopleiding verzorgde. 

Die spelregisseur, daar kan de Franse eindverantwoordelijke voor de rest van het nog lopende seizoen geen beroep meer op doen. Het scheuren van zijn kruisbanden betekent dus het einde van een seizoen waarin hij zijn plafond nog zeer zeker niet heeft bereiktr. Met zijn 27 jaar is Hafidi één van de meest veelbelovende krachten uit de Marokkaanse competitie Botola Pro.

Debuteren voor #TeamMarokko deed Hafidi tijdens de Afrika Cup van 2013, als 'tevergeefse gouden wissel'
Voor het grote #TeamMarokko kwam de speler in kwestie tot dusver zesmaal binnen de lijnen, debuteren deed hij onder voormalig bondscoach Rachid Taoussi. Tijdens de Afrika Cup van 2013 bracht laatstgenoemde coach hem als spelbreker in tegen Zuid-Afrika. In dit laatste duel van de groepsfase van die Cup bracht Hafidi #TeamMarokko destijds op een 2-1 voorsprong, waardoor men toen virtueel op doorstroming naar de knockout-fase stond. Een laat doelpunt van Siyabonga Sangweni gooide echter roet in het eten. De Zuid-Afrikanen plaatsten zich samen met Kaapverdië ten koste van 'de Leeuwen van de Atlas' voor het vervolg van dat eindtoernooi. 

Photocredit: Raja Media.ma
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
abdelilah hafidi
raja casablanca
botola pro
blessure
kwetsuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi