Vermeulen fileert Ziyech in Studio Voetbal: 'Schik je nou eens een keer'

marokko
0
1 apr '19
De chef voetbal van de NOS had geen goed woord over Hakim Ziyech's houding nadat hij vroegtijdig het veld moest ruimen. Trainer Erik ten Hag wisselde tactisch - Ajax stond dat moment in de slotfase met slechts tien man tegen PSV - en moest zodoende defensief gaan formeren om die magere voorsprong van één treffer vast te houden.

Anders dan de laatste tijd beweerd wordt, was de Marokkaans-international gistermiddag even niet de teamspeler zoals hij zich in het lopende seizoen wel steeds beter wist te manifesteren. Arno Vermeulen kon zich maar niet vinden in de verongelijkte manier waarmee Ziyech in de 80e minuut het veld afliep. Tijdens de topper tegen PSV (red. 3-1 thuiszege Ajax) stak de eerder bij #TeamMarokko afgezwaaide middenvelder niet in zijn beste vorm. In dit stroef lopende topaffiche van de Amsterdammers was het overigens niet alleen hij die geen potten wist te breken, het hele keurkorps van Ten Hag was niet overtreffend genoeg. 

''Alles rechtvaardigt die vroege wissel, schik je nou eens een keer!''
En om de drie punten in eigen huis te houden besloot die trainer zijn 'eyecatcher' van het veld te halen. Een beslissing die totaal verkeerd viel bij Ziyech en dat, dat was duidelijk te zien. Vermeulen liet dan ook geen spaan haal van de 26-jarige Ajax-kracht: ,,Het is toch irritant wat hij doet? Dit is een wedstrijd erop of eronder voor je team, het gaat allemaal alleen om het resultaat. En dat je dat op dat moment niet af kan wegen en alleen bezig bent met je eigenbelang, daar schrik dan toch wel weer van. De contrasten bij hem zijn best wel groot. Ik vraag me af hoe je dat nou kan doen. Alles rechtvaardigt die vroege wissel, de stand, het feit dat je nog maar met tien maat staat, schik je nou eens een keer!''

Photocredit: NOS Voetbal

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
hakim ziyech
nos
studio voetbal
arno vermeulen
analyse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?